"Eu şi diagnosticul meu"

Realizăm proiecte de educație medicală, adresate profesioniștilor din domeniul sănătății, pacienților, aparținătorilor și persoanelor care asigură suportul bolnavilor cronici

Proiecte de educație medicală, adresate profesioniștilor din domeniul sănătății, pacienților, aparținătorilor și persoanelor care asigură suportul bolnavilor cronici, care adresează atât nevoi acute (actuale) căt și nevoi pe termen lung ale categoriilor vizate.

Există diferite modalități de a face față durerii și există diferite moduri de a regla emoțiile asociate bolilor cronice. Deoarece majoritatea pacienților cu boli cronice nu sunt capabili să-și „rezolve” singuri durerea persistentă și să plaseze la distanța emoțiile negative asociate durerii, trebuie să găsească strategii de adaptare la o boală de lungă durată. Pacienții trebuie să găsească modalități de a menține sănătatea fizică, emoțională și spirituală.

Unul dintre conceptele cele mai frecvent utilizate privind strategiile de adaptare la durere a pacienților cu boli cronice diferențiază abordarea activă și pasivă.

Adaptarea activă este asociată cu mai puțină durere, mai puțină depresie, mai puțină afectare funcțională și un sine general mai înalt, dar și cu aderentă crescută la terapie și eficacitatea acesteia. Acest tip de adaptare implică de exemplu: rezolvarea problemelor, inclusiv colectarea de informații și reorientarea asupra problemei sau reglarea emoției prin concentrarea atenției asupra răspunsului emoțional provocat de factorul de stres.

Adaptarea pasivă (adică evitarea și evadarea) este corelată cu rapoarte de depresie mai mare, durere mai mare și activitate de apariție, afectare funcțională mai mare și autoeficacitate generală mai mică, aderență scăzută.

Programele ASPM sunt destinate pacienților care doresc să învețe strategii de adaptare activă.

Încrederea în ajutorul medical se adresează dependenței pacienților de o sursă medicală externă de control a sănătății. Aceştia trebuie să aibă încredere în potențialul terapeutic al medicinei moderne, administrarea medicamentelor prescrise şi să urmeze sfaturile medicilor. ASPM realizează materiale educaționale și oferă acces la personal specializat (profesioniști din domeniul sănătății) pentru a asigura înțelegerea afecțiunii și a schemei terapeutice, dezvoltarea unui stil de viață sănătos , a unui comportament aderent la recomandările medicale și încurajarea relației medic – pacient.

ASPM își propune să dezvolte soluții e-Health și aplicații pentru pacienți și profesioniști din domeniul sănătății pentru atingerea acestor obiective.