Suntem alături de refugiații din Ucraina!

ASPM – pe lista câștigătorilor apelului special al programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow!

Asociația pentru Sănătate și Programe Medicale a scris în luna martie 2022 unul dintre cele 21 de proiecte în valoare totală de 39.634 euro care vor fi finanțate în cadrul apelului special dedicat comunităților refugiate din Ucraina!

În luna aprilie 2022 ASPM a achiziționat și direcționat către DGASPC Sector 3 următoarele bunuri:

Acestea au fost achiziționate prin intermediul finanțării apelului dedicat refugiatilor din Ucraina din cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, la care s-au adăugat fonduri din bugetul propriu al Asociației dar și un număr de 7 persoane, angajați ai ASPM și voluntari, care au făcut posibile achiziționarea, transportarea și livrarea tuturor bunurilor, astfel încât să ajungă în posesia refugiaților într-un timp cât mai scurt.

Activitățile acestui proiect au constat în distribuirea de echipamente logistice (tacâmuri, recipiente de unică folosință pentru servirea mesei, ambalaje, șervețele) și medicamente (suplimente alimentare pentru ameliorarea stărilor depresive și anxioase, siropuri, analgezice și tratamente împotriva răcelii pentru adulti si copii) pentru persoanele refugiate din centrele puse la dispozitie de DGASPC S3 împreună cu Primăria Sectorului 3 persoanelor din Ucraina care tranziteaza teritoriul Romaniei sau solicita azil politic, iar grupul țintă a fost format din peste 1200 de beneficiari, refugiați de toate vârstele, cazați în centrele organizate de DGASPC Sector 3: – Complexul de Servicii Unirea din Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 12-14 Sector 3; si Cămin Bloc C5 – Colegiul Tehnic Anghel Saligny – Adresa: Str. Aleea Buchetului nr. 1, Sector 3.

 

ASPM – Suntem alături de tine în lupta pentru mai bine!

ASPM s-a alăturat inițiativelor de solidaritate și a oferit sprijin refugiaților din Ucraina care au tranzitat teritoriul țării sau care au solicitat cazare în România. În cadrul acestui proiect Asociația noastră a fost sprijinită de Meltem textil și DGASPC Sector 3 București și a susținut prin fonduri proprii o serie de demersuri care au avut ca scop ajutorarea refugiaților și oferirea de suport, alimente, articole vestimentare și medicamente.

Meltem textil a oferit a doua sponsorizare către ASPM, constând în 50 de pilote. Acest transport a fost dedicat special refugiaților din Ucraina și au fost transportate de voluntarii ASPM către DGASPC Sector 3 în vederea redistribuirii către centrele pe care aceștia le au în subordine și în cadrul cărora au oferit cazare și hrană unui număr de peste 1200 de refugiați.

Mai multe detalii privind acest proiect: https://www.facebook.com/aspmromania